Gündem

Psikososyal Destek Çalışmaları | RENKLİ EVİM

  • 02.03.2023
  • Haber

Psikososyal Destek Çalışmaları | RENKLİ EVİM

KARDEŞLERİMİZ İÇİN SEN DE GÖNÜLLÜ OL!

Deprem, çocuk ve yetişkinlerde güven duygusunu zedeleyip korku, endişe ve geleceğe yönelik ümitsizliği artırmaktadır. Renkli Evim Projesi ile depremin çocuklar ve ebeveynleri üzerindeki olumsuz / travmatik etkilerinin azaltılmasını, depremzede çocukların ve ebeveynlerinin psikolojik iyi oluşlarının artırılmasını ve hayata yeniden uyumlarının desteklenmesini amaçlıyoruz.

İlk etapta 6 ay süreyle yürütmeyi planladığımız projede, 5 günlük süre ile dönüşümlü olarak gönüllülerimiz görev alacak. Eğitim, sosyal bilimler ve ruh sağlığı alanları öncelikli olmak üzere çeşitli bölümlerden son sınıf ve mezun gönüllüler ile proje yürütülecek ve afet bölgesine gitmeden önce mülakatlardan geçen gönüllüler, gerekli eğitimlerden yararlandırılacak

Yürütülecek faaliyetler için kurulacak çadırlarda serbest oyun oynayarak, kampın olumsuz şartlarından bir nebze olsun sıyrılması ve oyunun doğal iyileştirici gücünden yararlanmaları sağlanacak.

Afet sonrası psikolojik destek programlarının kişilerin TSSB yaşama riskini düşürdüğü bilinmektedir. Çocuklar, ergenler ve yetişkinler için ayrı ayrı yürütülecek programlarda kişilerin afet sonrası düşünce ve duygu paylaşımı yapabileceği ortamlar sağlanarak, depremzedelerin duygu düzenleme süreçlerinin yeniden yapılandırılması ve psikolojik iyilik hallerinin artırılması sağlanacaktır.

Gönüllü Eğitimleri

Psikososyal destek çalışmalarında görev alacak gönüllülere aşağıdaki konu başlıklarında alanında uzman eğitmenler tarafından gönüllü eğitimi verilecektir. Eğitim aynı zamanda ücretsiz ve herkese açık olarak gerçekleştirilerek eğitimden faydalanmak isteyen herkese imkan tanınmaktadır.

27 Şubat Pazartesi

21.00: Psikolojik İlk Yardım – Kli. Psk. Nazire Ayşenur Yılmaz

28 Şubat Salı

18.00: Toplumsal Afetle Baş Etme: Travma Sonrası Gidişat – Prof. Dr. Bruce D. Perry

21.00: Özel Çocuklarda Travma Sonrası Belirtiler – Psikolog Cihan Çelik

1 Mart Çarşamba:

21.00: Duygu Düzenleme ve Bedenle Çalışmak – Dr. Fatih Usta

2 Mart Perşembe:

19.00: Çocuklarda Travma Sonrası Regülasyon – Kli. Psk. Nazire Ayşenur Yılmaz

21.00: Travma Sonrası Ergenlerde Duygu Regülasyonu – Kli. Psk. Selçuk Tokaç

3 Mart Cuma:

19.00: ACT Çerçevesi İle Travma – Uzm. Psk. Esra Oras

21.00: Afetin Çocuklar Üzerindeki Etkisinin Psikiyatrik Değerlendirilmesi – Dr. Cahid Örengül

 

Süpervizyon

Projenin yürütüldüğü bölgede afet mağduru hassas bir grupla yürütülecek faaliyetlerde gönüllü çalışanların karşılaştıkları zorlukların günlük olarak değerlendirilmesi, gönüllülerin bölge şartlarından psikolojik olarak olumsuz etkilenmemesi için her gün bir uzman psikoloğun gözetiminde süpervizyon toplantısı yapılacak.

Çalışmalarımız bölgenin ihtiyacına göre güncellenmektedir.

Bağışlarınızla destek olmak için tıklayınız.