Her yıl yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların mutlu bir bayram geçirmelerine vesile olmak ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak için bayram çalışmaları yapıyoruz. Bu sene Kurban Bayramı organizasyonlarımızı Türkiye'nin yoksul mahallelerinde ve Afrika'nın köylerinde gerçekleştirip ihtiyaç sahibi hanelere iyiliğinizi ulaştırıyoruz.

Neler yapıyoruz? 

Vacip, Adak, Akika veya Şükür kurbanlarınızın sizin adınıza kesimini gerçekleştirerek Türkiye’nin ihtiyaç sahibi mahallelerinde ve Afrika'nın köylerinde yoksul hanelere ulaştırıyoruz. Sene boyunca evlerine neredeyse hiç et girmeyen ve yetersiz beslenme ile karşı karşıya olan yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların bayram sevincine desteklerinizle ortak oluyoruz.

  • Afrika’da kurban hisse bedeli 3.400 TL
  • Türkiye’de kurban hisse bedeli 11.800 TL

Bayram öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların kıyafet ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak için bayramlık kıyafetler alıyoruz. Gönüllülerimizin çocuklara bayramlıklarını seçerken eşlik etmesi için mağazalarda şenlik gibi geçen etkinlikler hazırlıyoruz ve çocukların yeni bayramlık kıyafet heyecanını paylaşıyoruz. Bununla birlikte çocukların yaşlarına uygun olarak şekerleme, oyuncak setleri ve bayram harçlıklarıyla hazırladığımız çocuk paketlerini de bayramlıklarıyla birlikte çocuklara hediye ediyoruz.

  • 1 çocuğa bayramlık bedeli 1.250 TL

Yetimlerin ve ihtiyaç sahibi çocukların evlerini kapı kapı ziyaret ediyoruz. Yumurta, peynir, mama, şampuan, bulaşık deterjanı gibi temel gıda ve temizlik malzemelerinin temini için ailelere düzenli olarak alışveriş kartları ulaştırıyoruz. Bu kartlar ile aileler önceliklerine göre hareket ederek ihtiyaçlarını marketten kendileri alabiliyorlar.

  • 1 haneye alışveriş kartı bedeli 1.500 TL

Yardım ulaştırdığımız hanelerin çoğunluğunda ebeveyn kaybı, hasta veya engelli ebeveyn kaybı vakaları söz konusu… Ebeveynlerin çoğunluğu gündelik işlerde çalışıyor ve en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çekiyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklar okuldan ayrılıp çalışmak zorunda kalabiliyorlar. Nakdi yardımlar ulaştırarak ailelerin kira, fatura, ilaç gibi düzenli giderlerinin karşılanmasına destek oluyoruz.

  • 1 haneye nakdi yardım bedeli 2.000 TL

Bağışlarınızı nasıl ulaştırabilirsiniz?

  1. Bağışlarınızı websitemizde “Bağış Yap” butonu veya bagis.iyilikhane.org.tr adresi üzerinden online bağış formunu doldurup kredi kartınızla ödeme yaparak gönderebilirsiniz.
  2. Bağışlarınızı bankadan havale / EFT ile göndermek isterseniz bagis.iyilikhane.org.tr/banka adresinde banka hesap bilgilerimizi bulabilirsiniz.
  3. Bağışlarınızı elden teslim etmek isterseniz İstanbul-Fatih’te dernek merkezimize gelebilirsiniz. Adresimizi websitemizde İletişim sayfasında bulabilirsiniz: iyilikhane.org.tr/iletisim

Not: Kurban bağışınızı bankadan havale / EFT yaparken açıklama kısmına hissedar adı-soyadını ve kısa mesaj bilgilendirmesi için telefon numarasını eklemeyi unutmayınız. Afrika’da kurban bağışı için hisse bedeli 3.400 TL, Türkiye’de kurban bağışı için hisse bedeli 11.800 TL’dir.

Kurban kesimi süreci nasıl oluyor?

  1. Bağışçılar kurban bedellerini banka hesap numaralarımıza havale veya EFT ile veya kredi kartı ile online bağışla veya dernek merkezine bizzat gelerek elden ulaştırır.
  2. İyilikhane tarafından çalışma yapılacak bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak kurbanlıkların alımı yapılır.
  3. Kurbanlıkların kesim işlemleri, Kurban Bayramı’nın birinci günü bayram namazı akabinde başlatılır ve kesim işlemleri Kurban Bayramı’nın üçüncü günü akşamına kadar devam eder. Kurbanlar İslami usullere göre kesilir. Kesilen vacip, adak, akika ya da şükür kurbanları paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.
  4. Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra derneğimiz, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair bildirimde bulunur.
  5. Kesilen kurbana ait görseller 1 hafta içinde kısa mesaj veya e-postayla kurban sahiplerine sırayla gönderilir.
Online Bağış iç sayfa için 600600 .png

Kurban faaliyetlerimiz hakkında soru-cevap

1. Kurban fiyatları ne kadar?

Bir kurban hissesinin bedelini Afrika'da 3.400 TL, Türkiye'de 11.800 TL olarak belirledik. Döviz karşılıkları ise Afrika'da 100 $ Dolar, Türkiye'de 370 $ Dolar'dır.  

2. Kurban bağışı en son hangi güne kadar yapılabiliyor?

Kurban bağışları, 15 Haziran 2024 Cumartesi Arefe günü saat 17.00'ye kadar yapılabiliyor.

3. Kurban vekaletimi nasıl verebilirim?

Kurban bağışı yaptığınızda vekalet de vermiş sayılırsınız çünkü vekalette aslolan niyet ve iradedir. Kurbanınızı kestirmek üzere bağışınızı gönderdiğinizde vekaletinizi vermiş olacağınızdan, ayrıca sözlü olarak da vekaletinizi ifade etmeniz gerekmez.

4. Kurban bölgelerini tespit ederken ve çalışma yaparken neye dikkat ediyorsunuz?

Bu sene kurban faaliyetlerimizi İstanbul'un yoksul mahallelerinde ve Afrika / Tanzanya'nın köylerinde gerçekleştiriyoruz. Her faaliyetimizde olduğu gibi, zorlu yaşam koşullarının olduğu yerlerde tespit ettiğimiz yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara ve ailelerine bağışlarınızı ulaştırıyoruz. İstanbul'da sene içerisinde sosyal inceleme ekiplerimizle kapı kapı dolaşarak hanelerdeki ihtiyaçları belirliyoruz ve belli kriterlere ve değerlendirmelere göre ailelere çeşitli sosyal yardımlar yapıyoruz. Kurbanlarınızı da ihtiyacını teyit etmiş olduğumuz yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların hanelerine ulaştırıyoruz. Tanzanya'da ise partner kuruluşlarımızın katkılarıyla ihtiyaç sahibi bölgelerde kurban faaliyetlerimizi yürütüyoruz ve kurban bayramı öncesinde ve sonrasında her bölge için detaylı raporlar hazırlıyoruz.

5. Vekalet verdiğim kurbanın kesildiğini nasıl öğrenebilirim?

Kurban bağışınızın kesimi tamamlandıktan sonra, bağışı yaparken belirttiğiniz telefon numaranıza kısa mesaj yoluyla kurbanınızın kesildiğine dair kısa mesaj gönderiyoruz.

6. Kurban kesiminde fotoğraf ve video gönderiyor musunuz?

Evet. Kesilen kurbanınıza ait görselleri kurban bayramından sonraki bir hafta içinde kısa mesaj veya e-posta yoluyla size gönderiyoruz. (Kurbanınızın kesildiği bilgisini kısa mesaj yoluyla bayram içerisinde gönderiyoruz.)

7. Kurban kesimleri kaç gün sürüyor?

Kurban kesimlerine Kurban Bayramı'nın ilk gününde bayram namazı sonrası başlıyoruz ve bayramın üçüncü günü içerisinde tamamlıyoruz.

8. Kurban kesimlerinde nelere dikkat ediyorsunuz?

Kurbanların İslami usullere uygun şekilde kesimini yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Kurban kesimlerine Kurban Bayramı'nın ilk gününde bayram namazı sonrası başlıyoruz ve çalışmalarımızı bayramın üçüncü gününe kadar tamamlıyoruz. Kurban bayramının başlangıç günü ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmektedir ve Tanzanya’da bayram Türkiye’ye göre bir gün sonra başlamaktadır.

9. Vacip kurban dışında adak, akika veya şükür kurbanı bağışı yapabilir miyim?

Evet. Vacip kurban dışında adak, akika veya şükür kurbanı bağışlarınızı da Online Bağış sekmesindeki ilgili başlıktan veya bankadan havale / EFT yoluyla yapabilirsiniz. Kurban bağışınızı bankadan havale / EFT yaparken açıklama kısmına hissedar adı-soyadını, kurban türünü (adak, akika veya şükür) ve kısa mesaj bilgilendirmesi için telefon numarasını eklemeyi unutmayınız. Afrika’da kurban bağışı için hisse bedeli 3.400 TL, Türkiye’de kurban bağışı için hisse bedeli 11.800 TL’dir.

10. Kurban fiyatlarını nasıl belirliyorsunuz?

Hisse ücretlerini, faaliyeti yürüteceğimiz bölgelerde çeşitli tedarikçilerden kurban fiyatları alarak ve döviz kuru farkları, organizasyon, dağıtım ve lojistik gibi masrafları da dahil ederek belirliyoruz.

11. Kurban bağışı yapmak neden önemli?

Kurban Bayramı organizasyonlarımızı Türkiye'nin yoksul mahallelerinde ve Afrika'nın köylerinde gerçekleştirip ihtiyaç sahibi hanelere iyiliğinizi ulaştırıyoruz. Bir yandan bağışçılarımızın kurban ibadetlerini yerine getirmelerine aracı olurken, diğer yandan sene boyunca evlerine neredeyse hiç et girmeyen ve yetersiz beslenme ile karşı karşıya olan yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların bayram sevincine ortak oluyoruz.

12. Yurt dışından kurban bağışı yapmak mümkün mü?

Evet. Websitemizde “Bağış Yap” sekmesinde online bağış formunu doldurup kredi kartınızla ödeme yaparak bağışınızı gönderebilirsiniz. Ayrıca banka hesap numaralarımıza SWIFT işlemi ile bağışınızı gönderebilirsiniz. bagis.iyilikhane.org.tr/banka sayfasında yer alan Albaraka Türk Katılım Bankası'nda bulunan USD, EUR ve GBP döviz hesaplarımız SWIFT gönderimlerinizde işlem ücretinden muaftır.